Campionat de Catalunya d’edats 2013

Les fases prèvies del Campionat de Catalunya d’Edats 2013 de la Federació Catalana d’Escacs i els Jocs Escolars del Baix Llobregat del CEBLLOB coincidiran en una sola competició i es regiran pel següent:

REGLAMENT

1. Poden participar tots els jugadors i jugadores de les comarques del Baix Llobregat, Garraf i Alt Penedès.

2. Les categories seran:

a. pre-benjamins – sub 8 nascuts els anys 2005 i següents.

b. benjamins – sub10 nascuts els anys 2004 i 2003.

c. alevins – sub12 nascuts els anys 2002 i 2001.

d. infantils – sub14 nascuts els anys 2000 i 1999.

e. cadets – sub16 nascuts els anys 1998 i 1997

f. juvenils – sub 18 nascuts els anys 1996 i 1995

g. grup especial – des de pre-benjamins fins a juvenils.

3. En aquest últim grup no serà obligatòria l’assistència a totes les rondes. L’absència a alguna ronda s’haurà de comunicar a l’àrbitre principal abans de la finalització de la ronda anterior a la que no es juga. Tampoc serà necessària la llicència federativa (que sí és obligatòria per a tots els altres grups), però sí la del Cebllob (aconsellable també a tots el altres grups) i que s’ha de gestionar a les Regidories d’Esports dels respectius Ajuntaments al que pertany cadascun/a. Els jugadors/es que participen en aquest grup no optaran a classificació per al Campionat d’Edats, però si pels Jocs Escolars.

4. El termini d’inscripció serà el dimecres 16 de gener a les 22,00 hores i s’ha de formalitzar per correu electrònic a:

escacsolesa@aolesa.com, Joan Barnet (Olesa)

escacscervello@gmail.com, Juan Santiago (Cervelló)

michaelcinquet@hotmail.com, Miguel Ángel Murillo (Sant Joan Despí)

  • Joan Barnet: 608-891-793
  • Miguel Ángel Murillo 615-280-996
  • Mª Rosa Pellicer 677-230-023

5. La quota d’inscripció general serà de 8,00€ per esportista i pels membres actius de l’Ace de 3,00€ també per esportista, import que haurà d’ingresar-se mitjançant transferència al compte num. 0487-1037-71-9000115503. Els pagaments fets en efectiu in situ, tindran un recarrec de 5,00€ per esportista.

6. La competició es durà a terme en un mínim de cinc rondes i un màxim de vuit i es regirà pel Reglament de la FIDE i de la Federació Catalana d’Escacs. La possibilitat de demanar no ser aparellat finalitzarà a les 20 hores del dimarts anterior a la jornada corresponent, i podrà afectar tant a una sola ronda (en aquest cas la primera de l’esmentada jornada) com a la jornada completa. Els aparellaments de la susdita primera ronda de la jornada corresponent es publicaran el dimecres anterior.

7. El sistema de joc (amb preferència pel sistema suís) es determinarà a l’inici de la competició, ja que anirà en funció del nombre d’inscrits a cada categoria.

8. El dies de joc seran els dissabtes 19, 26 de gener i 2 i 9 de febrer de 9 a 14 hores, a raó de dues rondes per jornada com a màxim, iniciant-se la primera a les 9 hores i la segona tant bon punt finalitzi la primera amb l’únic i indispensable marge de temps per determinar els nous aparellaments.

9. En la primera jornada, les acreditacions hauran de presentar-se de 8:15 hores a 8:45 hores. Totes les que per motius justificats arribin més tard, passaran directament a la segona ronda amb zero punts però sense efectes a l’Elo ni a favor ni en contra. Si amb tot i aixó, tampoc es presenten a la segona ronda, seran automàticament retirats d’aquestes fases prèvies.

10 Les seus seran quatre: Sant Feliu de LLobregat (19/01), Cornellá de Llobregat (26/01), Olesa de Montserrat (02/02) i Vilafranca del Penedès (09/02)
 

  • Sant Feliu de Llobregat: Passeig Bertrand, 13 (Unió Coral)
  • Cornellà de Llobregat: c/ Eduard Gisbert, 29 (Patronat Cultural i Recreatiu)
  • Olesa de Montserrat: Salvador Casas, 26 (Casa de Cultura)
  • Vilafranca del Penedès: Plaça de la Verema, s/n (Associació de Veïns de les Clotes).

11. El ritme de joc serà de 65 minuts (a finish) per esportista, ritme ampliable si les necessitats de la competició ho fan aconsellable.

12. El temps límit per presentar-se davant del tauler és de 10 minuts de l’hora indicada per a l’inici de la ronda.

13. Els esportistes que no es presentin, sense justificació, a la 1a. ronda o a dues rondes, encara que no siguin consecutives, seran retirats del campionat.

14. Desempats, per aquest ordre i amb els corresponents ajusts FIDE: Bucholz mitjà (amb ajust FIDE), Bucholz total (amb ajust FIDE), progressiu fins a les darreres conseqüències i particular, sempre que el suís sigui el sistema de joc emprat. Per a altres sistemes, l’àrbitre serà el que els designi en el seu moment.

15. Les decisions de l’equip arbitral seran inapel·lables.

16. El Director del torneig serà el Sr. Joan Barnet Giménez

17. El número de classificats i condicions per a la Final de Catalunya d’Edats de la FCE serà publicat a la pàgina de la FCE: http://edats.escacs.cat/finals3.php

18. Es premiarà amb trofeus als tres primers classificats de cada categoria i amb medalles la resta de participants. Ambdues coses seran entregades el dia 9 de febrer, al finalitzar la darrera ronda, o en una data, el més pròxima possible, que s’anunciarà oportunament.

19. Els mòbils hauran d’estar apagats durant el transcurs de les rondes. A aquell esportista que li soni el telèfon mòbil perdrà la partida. Si li sona el mòbil a un delegat/da, a un pare o mare, o qualsevol altre espectador, podrà ser expulsat de la sala.

20. Per fumar s’haurà de sortir al carrer. En compliment de la llei antitabac estarà prohibit fumar en les instal-lacions dels locals de joc, inclosos els patis

21. Hi haurà disponible un imprès oficial de reclamacions.

22. Organitza l’Associació de Clubs d’escacs del Baix Llobregat.

23. La comissió organitzadora es reserva el dret de modificar aquest reglament si les circumstàncies ho requerissin.

Adjunto: REGLAMENT (40.54 kb)

Deja un comentario