La voz del socio

EL TRIOMF DE LA HUMILITAT

EL TRIOMF DE LA HUMILITAT

No seria just començar aquesta història que de forma condensada us volem fer arribar sense fer esment que l’èxit d’enguany va començar realment ja fa uns quants anys, quan un grup agosarat d’amics va decidir fundar el nostre club. Eren els inicis modestos d’una entitat que amb el temps s’ha anat consolidant dins del nostre municipi com un clàssic entre aquelles que sempre volen col·laborar i participar en els events que es donen cita a Sant Joan Despí.

En línia amb la seva cultura i filosofia d’existència, el Club d’Escacs Sant Joan Despí ha continuat essent en tot moment un equip modest i fins i tot humil, però que poc a poc ha anat fidelitzant a molts dels seus components gràcies al seu esperit sa i competitiu alhora. Fruit de tot això i en gran part de la desinteressada labor que ha estat fent des de sempre el nostre actual president, s’ha aconseguit obtenir un equip compacte, harmonitzat i ben avingut, on a pesar de les possibles diferències d’opinió que de vegades hi ha existit, sempre s’han entès aquestes com una manera d’enriquir-se uns als altres, respectant per sobre de tot l’opinió de tothom.

Més tard o més d’hora havien d’arribar els fruits d’aquesta tasca tant ben feta, i la culminació ha estat aquesta temporada. Es diu que, qui sembra, tard o d’hora recull fruits. I l’equip, cadascú a la seva manera, s’ha fet cada cop més competitiu i sòlid, i ha cregut més en les seves possibilitats. El nostre Club s’enorgulleix finalment d’haver assolit aquest any el somiat ascens de categoria a Primera Provincial, tant perseguit i proper d’aconseguir en les darreres temporades.

Ha estat sens dubte el triomf de la humilitat. El triomf de la il·lusió i de la motivació. El triomf de la modèstia. El triomf d’una maquinària senzilla, però alhora molt ben afinada i engrassada. Per sort nostre, s’ha demostrat un cop més que la fe mou muntanyes i que els èxits en qualsevol matèria en la vida es comencen a assolir quan un es creu de debò que ho pot aconseguir. Amb paciència i esperit de sacrifici. Pas a pas, fixant-se solament en el futur immediat i en metes properes. Amb grans dosis de perseverança. El camí més llarg comença sempre amb la primera passa…

Desitgem que la propera temporada el nostre club segueixi caminant en aquesta línia recta i ascendent, consolidant-se en la nova categoria. Pensem seguir abonant i regant els nostres conreus per a poder un altre dia no molt llunyà tornar a gaudir d’una recollida generosa, per orgull propi i dels qui creguin en aquest projecte. Però conservant tanmateix i per sobre de tot la nostra cultura. Aquesta ha d’ésser sens dubte la nostra obsessió i no patiu que treballarem per així fer-ho possible.

No voldríem acabar aquest article oblidant-nos de l’ajuda i del recolzament que ens ha dispensat en tot moment el nostre Ajuntament, i especialment les persones que estan treballant per a les millores en matèria esportiva. Gràcies a vosaltres això tampoc hagués estat possible.

Raimond Aloy, 14/09/2007 (Soci del Club d’Escacs Sant Joan Despí)

 

EXITO HISTÓRICO

ÉXITO HISTÓRICO DEL CLUB D’ESCACS SANT JOAN DESPÍ CON EL ASCENSO A PRIMERA

El club consagra su evolución y crecimiento consiguiendo por primera vez el ascenso a Primera Provincial. Tras el ascenso hace unos años a Segunda Provincial, hecho que ya fue de gran relevancia, y después de consolidarse en esta categoría, el club se marcó como objetivo ambicioso el subir a Primera.

Han sido tres años seguidos quedando muy cerca de este éxito, pero ha sido al cuarto año, y tras una gran temporada, que se ha logrado la hazaña. Y es que no en vano supone la primera vez que logra esto el ajedrez de Sant Joan Despí, hecho difícil de imaginar hace unos años, dada la humildad del club.

Estos, son frutos que se van recogiendo de la intensa campaña social y de captación de socios que se ha hecho, la colaboración en numerosos eventos municipales, la ayuda del ayuntamiento y la formación de numerosos jóvenes y niños de la población.

Hay que destacar el trabajo llevado a cabo por el presidente del Club, Miguel Ángel Murillo, en que con su esfuerzo y puntuales colaboraciones ha sabido hacer prosperar un club y hacerle un hueco importante en este complicado deporte no tan de masas.

El año próximo dará paso a una complicada temporada en la que se luchará por la permanencia con clubes muy grandes y complicados de Barcelona.

El Club seguirá trabajando intensamente en su mejora y dará la bienvenida a cualquier jugador que quiera sumarse a sus filas, tenga el nivel que tenga. El objetivo es formar varios equipos, uno fuerte en primera y dos para participar en tercera.

Michel Vallado, 07/10/2008 (Socio del Club d’Escacs Sant Joan Despí)